Praatfabriek

De wijktalkshow van de Wolfskuil! Beluister de mooie verhalen en fijne muziek. Anderhalf jaar namen we de talkshow op als podcast. In november 2021 vindt de talkshow voor het eerst weer live met publiek plaats.

Praatfabriek
Zondag 14 november 2021 om 15.00 uur in de Wijkfabriek - Live!


Deze editie gaan we het hebben over nieuwe wegen. Letterlijk en figuurlijk. Hoofdgast is Perry Ubeda. Perry werd negen keer wereldkampioen kickboksen, heeft zijn eigen sportschool aan de Tweede Oude Heselaan en geeft weerbaarheidstrainingen. Hij schreef het boek Perry Ubeda - Wereldkampioen in vier vechtsporten dat afgelopen voorjaar verscheen. Historicus Jan Brauer vertelt over Nijmeegse held rabbijn Alexander Salomons en waarom deze man een straatnaam verdient. Politicus en frituurfan Richard Heuveling trakteert ons wederom op een column. En Duo Messingh staat garant voor lekkere folky muziek.


Of beluister de podcast op Spotify

Praatfabriek Podcast - editie 5
Zondag 4 juli 2021

Deze editie staan dieren en hun welzijn centraal. Tafeldame is Grete Visser, wethouder onderwijs, welzijn en zorg. Ze praat ons bij over dierenwelzijn in onze stad. Medewerkers van de Dierenambulance en dierenwijde Kobus vertellen over hun werk in de wijk. Er zijn columns van frituurfan Richard Heuveling en schrijver Stefan van Dierendonck. En de muziek wordt verzorgd door Stereotoren (Strontvliegen Station).

Het afgelopen jaar zijn (huis)dieren voor veel mensen extra belangrijk geweest. Dieren waren goed gezelschap in tijden van 1,5 meter, een avondklok en thuiswerken. Maar hoe vergaat het ze in tijden van versoepeling en de hopelijke teruggang naar het nieuwe normaal? En hoe staat het überhaupt met dierenwelzijn in de Wolfskuil?Of beluister de podcast op Spotify


Praatfabriek Podcast - editie 4
Zondag 14 februari 2021

Op Valentijnsdag vieren we de liefde. Voor elkaar, voor muziek, voor carnaval en andere feesten. Oud-Prins Carnaval en fractievoorzitter van CDA Nijmegen Mark Buck is tafelheer. Hij vertelt ons over zijn liefde voor carnaval, de politiek en zijn naasten. En Jeroen de Jong en Wendy van Dam praten over hun relatietrainingen Liever de liefde. Shanushka La Cruz trakteert ons op spoken word. Schrijver Jan Hermsen (die de wijk gaat verlaten) en frituurfan Richard Heuveling dragen een column voor. De muziek wordt verzorgd door Huub van Eijndhoven.

De redactie verzamelde daarnaast liefdesverklaringen en –berichten in de wijk. De mooiste momenten zijn te horen in de podcast.

Of luister het op Spotify.
 

Beluister hier eerdere edities van de Praatfabriek Podcast:
YouTube
Spotify